2010. november 19., péntek

recept




Negyon szeretem a körtét, a szilvát. Ezekből süti is készül, elég gyakran sütök, íme a recept, ahogyan készítem:

  • 4-6 körte, vagy fél kiló szilva
  • 20 deka liszt ( teljes őrlésű liszt rozsliszttel)
  • 10 deka cukor (vagy méz, de akkor ebből több kell)
  • 1 tojás
  • 150 ml tejföl
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél csomag sütőpor
  • pici só
  • vajdarabok

A körtét szeletekre vágom, ha ép, nem hámozom meg, a szilvát felkockázom (mint a képen), egy négyzet alakú jénai tálba beleteszem, megszórom cukorral, fahéjjal, és vajdarabkákat teszek a tetejére. A mikróba teszem 10 percre, 7-es fokozatra. Közben bekapcsolom a lert és elkészítem a tésztáját:

A lisztet, a tojással, a cukorral, a fahéjjal, a sütőporral, a tejföllel, pici sóval összekavarom. Sűrűbb lesz mint a nokedli tésztája. A párolt gyümölcsre rákanalazom a tésztát, megszórom barna cukorral, és kisütöm. Lekvárral, mézzel lehet tálalni. Vagy: ki hogyan szereti! 



2 megjegyzés:

  1. Jujj, ezt a receptet kinzás munkában olvasni. Most nagyon megkivántam. Muszáj elkészitsem.

    VálaszTörlés
  2. Várom, hogy elkészítsd. lehet más gyümölccsel is, almával, barackkal, banánnal, vegyesen.... ki mit szeret alapon. Szólj, ha sikerült elkészítened.

    VálaszTörlés