2011. szeptember 24., szombat

Kecskemét után


Kecskeméten voltam a nemzetközi kerámia stódióban. Az NKA-tól pályázott ösztöndíjamat elköltöttem, korongolni  tanultam. E mesterkurzust a dél-angliai Gareth Mason keramikus vezette. "Szabadon korongon": a korongolt tárgyakat valami mássá kellett átformálni. Kísérleteztem, próbálkoztam. AgyagTáskákat készítettem, vörös táskákat, ugyanis vörös vasoxidba mártogattam őket. A végeredményt nem tudom, ugyanis tárgyaimat a kemencébe hagytam égetésre. Isten neki, mondtam, és hazaindultam. Édesanyám és húgom meglátogatása után hazindultam Kolozsvárra.
Egyelőre nincsenek fotóim a kerámiákról.
A kerámiastúdióból visszatértve itthon a konyhában élem ki magam, alkotok. Kenyeret sütök, házias ízekkel keleti zöldségtálakat készítek, most a vinetta a menő, a gomba meg a karfiol, desszertnek jöhet a szilvás gombóc. Ehhez a képviselőfánk receptjét használtam, ugyanis nem akartam krumplit főzni, passzírozni, gyúrni és nyújtani. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, hidegen is puha marad. Mákkal "borítottam" be, a gyerekeim így szeretik.

  Házi kenyér: 

   


Töltött kenyés és töltött tök  




Szilvás gombóc:

1 megjegyzés: